skip to Main Content
Viatja Des De Casa: Els Llocs D’interès De L’Empordà Que Enamoren

Viatja des de casa: els llocs d’interès de l’Empordà que enamoren

La situació actual convida a posar-se còmode: desconnectar, relaxar-se i buscar com aprofitar el temps. A Can Dispès, us proposem viatjar des de casa. Els llocs d’interès a l’Empordà representen un motiu més que suficient per deixar-se seduir.

No estem parlant d’una zona totalment desconeguda per a una gran majoria de viatgers. Els atractius naturals i culturals d’aquesta comarca han motivat una infinitat d’escapades. No obstant això, mai serà suficient tot el que puguem dir d’un territori que brilla amb llum pròpia.

Sense anar més lluny, és una zona amb una importància indiscutible a l’obra d’una llarga llista d’artistes i personatges il·lustres del segle XX. Podem destacar a Salvador Dalí, Josep Pla, Ernest Hemingway o Truman Capote. Aquest territori es va convertir en pintura, literatura o periodisme consolidant una veritat absoluta: l’Empordà enamora.

L’Empordà, dividit en Alt Empordà i Baix Empordà, està replet de llocs que satisfan a diferents tipus de viatgers: els més aventurers, els que busquen tranquil·litat, els que volen aprofundir en la seva cultura i història, els més esportistes, els que pretenen descobrir una naturalesa singular, etc.

En aquesta ocasió, us proposem 5 llocs d’interès imprescindibles de l’Empordà. Coneix una mica més els racons que han entusiasmat moltíssimes persones.

5 llocs d’interès de l’Empordà

  1. Antiga ciutat grecoromana d’Empúries

És el jaciment arqueològic més important de Catalunya. Situat a Empúries, és un lloc amb una gran importància històrica, perquè va ser per als romans l’entrada a la península ibèrica. Els vestigis que es poden observar són la millor opció per a les persones que senten especial predilecció per les escapades amb un rerefons cultural.

  1. Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Podem dir sense por d’equivocar-nos que és una de les zones naturals més populars de Catalunya. Comprèn diferents municipis de l’Alt Empordà, com l’Armentera, Castelló d’Empúries, l’Escala, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Roses i Sant Pere Pescador. Està format per estanys i prats inundats pels rius Muga i Fluvià. La seva fauna converteix aquest parc natural en un lloc únic.

  1. El triangle Dalinià

Si féssim una línia entre els municipis de Púbol, Portlligat i Figueres, la figura geomètrica resultant seria un triangle: el Triangle Dalinià. Aquestes tres localitats ens expliquen l’obra de Dalí, que malgrat ser un artista internacional, està estretament lligat al seu territori. En aquest espai d’uns 40 km² trobem tot allò que ens permet submergir-nos en l’univers de l’artista: museus, arquitectura, paisatges, gastronomia, etc.

  1. Paratge natural de l’Albera

La serra de l’Albera és el nom que rep un dels trams més orientals dels Pirineus. La seva extensió, des del coll del Pertús fins al mar, comprèn més de 25 km de llargada. La zona, amb diversos cims de considerable altura, ofereix, a més de múltiples rutes i camins de muntanya, un ric patrimoni natural, cultural i històric, perquè conserva varietat de monuments megalítics, dòlmens, menhirs i diverses parròquies i ermites.

  1. Museu de la Joguina de Catalunya

A Figueres, es troba el Museu de la Joguina de Catalunya. Inaugurat l’any 1982, disposa d’una més que considerable col·lecció formada per 4.000 peces de més de 15.000 jocs i joguines diferents. En el museu podràs delectar-te amb jocs de la teva infància i també de la dels teus pares i avis. És un pla del tot original.

A l’Empordà t’esperen aquests i molts altres llocs i sense oblidar les meravelloses vistes al Mediterrani i una gastronomia excel·lent. T’atreveixes a descobrir-los?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top