skip to Main Content
Quan Tot Passi, La Teva Escapada A L’Empordà T’estarà Esperant

Quan tot passi, la teva escapada a l’Empordà t’estarà esperant

Aquestes setmanes, més que mai, tenim tot el temps del món per planificar les nostres pròpies sortides. Quan la situació per fi s’estabilitzi, una escapada a l’Empordà és la millor manera de recuperar tot el temps que sentim com a perdut.

Però, per què l’Empordà? Perquè és un lloc perfecte per visitar en qualsevol moment de l’any. L’encant d’aquesta comarca catalana, situada al nord de la província de Girona, limitant amb la frontera francesa, no és cap sorpresa: una llarga tradició avalada per un gran nombre de visitants la precedeix.

Està comprovat que la comarca ja estava habitada a la prehistòria, tot i que va ser durant l’època grecoromana quan va aconseguir la seva màxima esplendor. El seu llegat històric i cultural així ens ho fa saber.

L’Empordà forma part de la Costa Brava que, caracteritzada pels seus penya-segats, els seus boscos de pins i les seves petites i recòndites cales, és un altre dels grans atractius de la zona. També disposa d’una delicada gastronomia amb productes de proximitat que alguns han denominat “la reserva gastronòmica de Catalunya”.

És per això, i per moltes altres raons, per les quals l’Empordà és un territori de pau i tranquil·litat al Mediterrani que has de gaudir. Et convidem a organitzar, des de la calma de la teva llar, la teva pròxima visita a l’Empordà informant-te de tot allò que aquest territori té per regalar-te.

Els valors turístics que enamoren d’una escapada a l’Empordà

1. Llegat històric

Grecs, romans, ibers, àrabs… Molts han estat els pobles que van trobar a l’Empordà un lloc perfecte on assentar-se i desenvolupar les seves civilitzacions.

D’una forma o l’altra, a través dels seus costums, la seva cultura, la seva arquitectura… tots ells han deixat petjada en aquesta zona de Catalunya. Encara que sembla clar que va ser el poble romà el que va transformar la zona social i econòmicament, arribant a convertir Empúries en el principal port del Mediterrani i en un dels principals de tot el seu imperi.

2. Riquesa cultural

Resultat de la barreja de cultures que van habitar les seves terres, el patrimoni cultural de l’Empordà és únic. Cal destacar llocs com les ruïnes d’Empúries, monestirs com el de Sant Pere de Rodes, castells com el de Montgrí i Peralada o pobles emmurallats com Pals, Peratallada o Besalú.

A més, aquesta zona ha estat bressol d’alguns artistes nacionals i internacionals de renom, com Salvador Dalí, Josep Pla, Truman Capote, Ernest Hemingway… Tots ells ja es van encarregar fa temps de plasmar la bellesa d’aquesta terra a les seves obres.

3. Patrimoni natural

El patrimoni natural de l’Empordà no té res a envejar al seu llegat històric i cultural. Caracteritzat per la barreja entre la mar i la muntanya, el paisatge d’aquesta comarca s’adapta a tots els gustos. Els seus boscos i planes acullen una abundant fauna, i els seus espais marítims són d’una extraordinària riquesa.

Parada obligatòria són els seus múltiples espais protegits, com el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la Reserva marítima de Les Illes Medes, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera o el Parc Natural del Cap de Creus.

4. Gastronomia

La gastronomia de l’Empordà és un dels seus reclams més valuosos en l’actualitat, i la seva fama és ben merescuda. La denominada “cuina de mar i muntanya” es troba profundament marcada per la seva naturalesa marítima. Amb productes de proximitat, el més habitual és que es barregin plats composts per peix, aus i verdures de temporada.

A més, la comarca posseeix productes autòctons com l’arròs de Pals o la famosa gamba de Palamós, i fins i tot alguns amb denominació d’origen protegida, com és el cas de l’oli d’oliva o els vins que elaboren els cellers de l’Empordà i que es poden degustar a Can Dispès.

5. Oci i activitats

L’oferta d’oci a l’Empordà és inesgotable i ofereix multitud de possibilitats per a tots els gustos. Des de festivals de música fins a rutes de compres o sessions de relax i massatges.

I activitats marítimes, sobretot durant els mesos d’estiu, com ara sortides amb vaixell, caiac, paddle surf, snorkel… I també durant tot l’any a la muntanya o en pobles d’interior: camins de ronda, rutes amb bicicleta, senderisme, vies ferrades… N’hi ha per a totes les edats i per practicar sol, en família o amb amics.

Com veus, aquesta comarca catalana és un territori per descobrir, i… quin millor moment que ara per a començar a fer-ho i preparar la teva pròxima escapada a l’Empordà?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top