skip to Main Content
Els 10 Pobles Medievals De L’Empordà Més Bonics

Els 10 pobles medievals de l’Empordà més bonics

Vols aprofitar les vacances per conèixer alguns dels pobles medievals de l’Empordà? Des de l’hotel Can Dispès hem preparat un recorregut per les 10 viles amb més encant del territori empordanès, pren nota!

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Antiga capital del comtat d’Empúries, aquesta població encara conserva avui en dia importants construccions que la fan una de les parades obligatòries en aquest recorregut pels pobles medievals de l’Empordà. Entre els edificis d’interès històric cal destacar la Basílica de Santa Maria, el palau dels comtes o convent de Sant Domènec, la Llotja, la presó medieval i els carrers i cases medievals.

MONELLS

A banda de ser un dels llocs preferits de la burgesia catalana, Monells destaca d’entre els pobles medievals de l’Empordà per Sant Genís de Monells, que encara conserva la capçalera d’estil romànic, la nau i l’absis d’estil gòtic, i la façana occidental i el campanar d’estil barroc. 

PALAU-SATOR

Aquest poble conserva un ambient medieval als carrers, amb restes de muralles i una torre anomenada Torres de les Hores que té a la part alta de la façana un rellotge, que destacada per sobre de la resta de les edificacions.

PALS

El centre històric de Pals el fa un dels pobles medievals de l’Empordà preferits pels catalans, on destaca la torre romànica construïda i també coneguda com la Torre de les Hores

PERALADA

Visita l’antiga residència dels vescomte de Rocabertí i comtes de Peralada, el castell de Peralada, on cada estiu s’hi celebra el festival de música. Aprofita l’ocasió per conèixer les construccions medievals que l’envolten, com l’Església de Sant Martí, el Claustre de Sant Domènec, l’Església de Santa Eulàlia o l’antic convent del Roser dels agustins; construccions que el fan un dels pobles medievals de l’Empordà imperdibles en les teves pròximes vacances. 

PERATALLADA

De tots els pobles medievals de l’Empordà, Peratallada és el que més encant té, i no només per semblar que estiguis vivint dins un conte. Vila declara com a conjunt historicoartístic, Peratallada conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, així com disposa de moltes mostres d’arquitectura medieval, com el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge i el palau, les muralles i l’església de Sant Esteve i el gran fossat que envolta la població.

PÚBOL 

El seu aspecte feudal, amb el castell i l’església a l’indret més prominent, segurament van ser el reclam que va enamorar a Elena Diakonova, més coneguda com Gala, que de tots els pobles medievals de l’Empordà va decidir instal·lar al Castell de Púbol, conegut un la tercera punta del l’anomenat triangle dalinià.

TORROELLA DE MONTGRÍ

Aquesta vila, que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, és conegut per ser un dels pobles medievals de l’Empordà que estan envoltats d’una història especial. Descobreix què va ser el comtat d’Empúries visitant el castell del Montgrí, les muralles de Torroella i el Convent de Sant Agustí per recórrer la història medieval d’aquesta població. Més enllà del seu patrimoni, no oblidis que a Torroella de Montgrí hi trobaràs dues de les millors cales de la costa empordanesa: Cala Montgó i Cala Ferriola. No te les perdis!

VILADAMAT

Des dels Tolegassos, que és un jaciment arqueològic format per una vil·la romana, dues petites necròpolis familiars i un forn de teules de la mateixa època, al conjunt monumental de Sant Feliu de la Garriga, format per l’església romànica i el castell situat al sud del terme, al peu del Puig Segalar. Viladamat té racons amb molt d’encant que el fan mereixedor d’aquest llistat de pobles medievals de l’Empordà.

A Viladamat, a més a més, hi trobaràs l’hotel Can Dispès, un punt de trobada on descansar i recuperar forces aprofitant el disseny i el confort d’aquest hotel amb encant de l’Empordà. 

A Can Dispès hi trobaràs diferents habitacions: quàdruple, dobles superiors i suites. A més a més, al ser un hotel pet-friendly tampoc us heu de preocupar per deixar el vostre gosset amb la cangur. L’entorn de Can Dispès està ple d’activitats de natura que podeu afegir a les teves vacances per fer-les encara més especials. 

Reserva ja la teva habitació i gaudeix de totes les possibilitats que trobaràs en aquests pobles medievals de l’Empordà per convertir les teves vacances d’estiu en una experiència diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top